Veda ve Yeni Bir Başlangıç

Merhabalar, yaklaşık 5 yıldır çalıştığım VBM firmasından geçen hafta itibarıyla ayrıldım. Bu yazıyı da hem VBM’de geçen güzel günlerim hatrına hem de yeni serüvenime başlangıç için bir anı yazısı olarak yazmak istedim.

Aslında VBM benim kariyerimde ilk iş yerim olmasa da (ilk tam zamanlı iş olarak Eflatun Yazılım’da çalışmıştım) çaylaklık dönemimi geçirdiğim ve ustalaşma yolculuğumu gerçekleştirdiğim firma olduğu için hep ilk işyerim gibi düşündüm. Veri Bilgi Merkezi’ndeki yolculuğuma üniversiteden arkadaşım ve ev arkadaşım olan Şaban Tekeci’nin “RPA diye birşey var, geleceğin alanı, sen de bu alana gelmelisin” teşviğiyle başladım. Google’da RPA diye aradığımda bile çok çok az kaynak bulunan o günlerde tam olarak ne olduğunu ve gerçekten geleceği olan bir alan olup olmadığına emin değildim. Ama gün geçtikçe RPA’i çok sevdim ve kariyerimi bu yönde ilerlettim.

Bir yandan da piyasadaki ilk RPA Developer‘lardan biri olmanın avantajını çok gördüm. Çünkü sektör çok genişledi ve çok kısa bir zamanda Türkiye’de binlerce RPA Developer yetişti.

Veri Bilgi Merkezi’ni tarif etmek gerekirse bir çeşit üniversite diyebilirim. RPA alanında yetişmiş iş gücü çok az olduğu için VBM’de işe başlayanlar çoğunlukla bizim gibi çaylaklar oldu ve gün geçtikçe herkes birbirinin destekleyerek kendini ispatladı ve bu alanda sözsahibi oldu.

Kazandığım Tecrübeler

Tecrübe kelimesini başarılar ve başarısızlıkların hepsinin toplamı olarak ifade edebiliriz. Ben de kariyerimde pek çok başarı ve başarısızlığa sahibim. VBM’deki hata yapmaktan korkmama kültürü sayesinde çoook fazla hata yaptım ve hepsinden çeşitli dersler çıkardım. 5 yıllık serüvenim boyunca her biri birbirinden stresli geçen ama bir o kadar da eğlenceli onlarca PoC(proof of concept) uygulaması gerçekleştirdim. Her biri onlarca insanın hayatına dokunan yüzden fazla süreç geliştirmesi yaptım ve bu süreçlerin çoğu birbirinden farklı departmanlar adına koşuyor. Bir kısmı beyin yakıcı olan binlerce bugfix ve sorun çözümü gerçekleştirdim. Onlarca UiPath kurulumu ve upgrade işlemi tamamladım. Ondan fazla müşterinin işine bir şekilde destek oldum. Onlarca kurumsal eğitimde müşteri çalışanlarına ders verdim. BTK Akademi, UpSchool, Yazılım Köyü ve VBM’nin düzenlediği bootcamp‘lerde yeni RPA Developer adaylarına eğitimler verme şansı buldum. Bu tecrübelere yenilerini ekleyerek gelişmeye ve öğrenmeye devam edeceğim. Çünkü yol hiç bitmez…

Yeni Serüvenim : Turkish Technology

VBM’de yaşadığım yaklaşık 5 yıllık danışmanlık sürecim sonrasında kariyerime, ülkemizin gurur duyulan markası Türk Hava Yolları‘nın teknoloji firmasında yani Turkish Technology firmasında devam etmeye karar verdim.

Turkish Technology’de hepsi alanında uzman ve rüştünü ispatlamış çalışma arkadaşlarım var. Ekip ile henüz işbaşı yapmadan önce RPAiR Hackathon‘unda tanışma şansı buldum. Ekibin 5-6 ay boyunca büyük bir emek vererek düzenledikleri etkinlik kuşkusuz RPA alanında Türkiye’de yapılan en iyi hackatlonlardan birisi oldu. Gerçekten güçlü bir ekibin parçası olacağımı ilk anda hissettim.

Bu karar aslında danışmanlıktan kurumsala bir adım olmuş olacak. Dış firmalara danışmanlık hizmeti vererek geçirdiğim kariyerim boyunca çoğunlukla B2B uygulamalar üzerinde otomasyon çalışmalarında bulunmuştum ama yeni maceramda artık son kullanıcıya da dokunan süreçlerin içinde olmak heyecan verici bir tecrübe olacak. Eminim bu işin kolaylıkları da olacaktır, zorlukları da. Ama ben işimi keyif alarak yapmaya devam edeceğim 🙂 Öğrendiklerimi paylaşmaya da devam edeceğim.

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.